چرا چوب پلاست باید مورد استفاده قرار گیرد؟
چوب پلاست از ترکیب مواد پلیمری و پودر چوب، با کیفیت بسیار مطلوب تولید میشود. این محصول مستحکم، با دوام و دارای ثبات رنگ بوده و در کاربردهای متنوع مورد استفاده قرار میگیرد. چوب پلاست یک انتخاب عالی برای طرحها و پروژه هایی هست که در شرایط آب و هوایی مختلف، گرم و شرجی، سرد و همراه با برف، خشک و یا مرطوب قابلیت استفاده دارد.
چوب پلاست نسبت به شکاف و ترک خوردگی مقاوم است و همچون چوب و یا دیگر سازه های (کامپوزیت های) چوبی دچار پوسیدگی نمیگردد. چوب پلاست محصولی پایدار و با دوام است و از نظر اجرا و نصب فاقد سختی و صعوبت می باشد.
این کامپوزیت (چوب پلاست) قابلیت بازیافت داشته و دوستدار محیط زیست محسوب می شود، چراکه منجر به کاهش پسماندهای پلاستیک و پلیمری شده و نجات دهنده محیط زیست از این پسماند ها خواهد شد. چوب پلاست با استفاده از پلاستیک های پسماندی، که تجزیه ناپذیری آن در محیط زیست از مهمترین معضلات آن به شمار میرود، کمک موثری در حفاظت از محیط زیست می نماید. ضمن آنکه چوب پلاست خود محصول قابل بازیافت بوده و مطلوبیت دو سویه از این نظر دارد.
برپایه مزایای چوب پلاست به شرحی که آمد، اکنون دقیق تر به کاربردهای ده گانه این کامپوزیت در حوزه های مختلف مصرف میپردازیم، که در آنها چوب پلاست جایگزین الوارهای چوبی میشود. همچنین افزایش عمر مفید استفاده، افایش طول مدت پروژه، کاهش هزینه های نگهداری و مطلوبیت در سودآوری پروژه ها از مزیای استفاده از چوب پلاست می باشد.
1- باراندازها، اسکله ها، پنل ها
باراندازها و پل ها دارای وجوه اشتراک نزدیکی و مجاورت با آب می باشند، لذا این اماکن در زمان احداث نیازمند مصالح ساختمانی هستند که در برابر شرایط محیطی آب پایه مقاومت مطلوبی داشته باشند و نیز در مقابل ضرب ها و آسیب های ناشی از برخورد کشتی ها و لنچ ها با توجه به ازدیاد استفاده مقاوم باشند و دقیقا به همین پایه چوب پلاست یکی از بهترین مصالح برای چنین پروژه هایی خواهند بود.
یکی از بهترین مزایای جایگزینی برای چوب در چنین اماکنی، عدم نیاز به رنگ، جهت محافظت از آن بر خلاف چوب است. با استفاده از چوب پلاست، نیازی به رنگ آمیزی دوره ای وجود ندارد، چرا که در تولید چوب پلاست، رنگ های مقاوم در شرایط آب و هوایی، در حین تولید وارد فرآیند می شود و به همین دلیل رنگ های چوب پلاست دچار پوسیدگی، خرد شدگی و پوسته شدن نمی شود، لذا فاقد آلودگی بوده و آب های مجاور در اینگونه 000 را از نظر زیست دریایی ایمن نگه می دارند.
2- پالت ها
پالت ها از جمله محصولاتی است که در همه اماکن صنفی، کشاورزی، معدنی و نی انبارها بصورت گسترده مورده استفاده قرار میگیرد و به دلیل کثرت استفاده از آنها جهت حمل و بارگیری، خیلی زود قابلیت بهره برداری خود را از دست میدهد. استفاده از متریال چوب پلاست در ساخت پالتها، این مزیت عمده را دارد که ضمن دوام مطلوتتر آن نسبت به چوب، در فرآیند فرسودگی قابلیت بازیافت داشته و به نوعی به چرخه مصرف بر میگردند. ضمن آنکه پالت های تولید شده با چوب پلاست، به واسطه خرد شدن و شکستگی کمتر نسبت به پالت های چوبی، عدم پوسیدگی در برابر رطوبت و مقاومت بیشتر از چوب در محیطهای نامناسب، از عمر مفید بیشتری برخوردارند. صرفه اقتصادی استفاده از پالت های چوب پلاستیک نسبت به پالت های چوبی چمشگیر است.
3- فنس و نرده
در پروژه هایی که به منظور حصار کشی تعریف میشود، در ابعاد مختلف کوچک و بزرگ، با هر اندازه و ابعادی که مورد نظر باشد، چوب پلاست به عنوان راه حلی بسیار مطلوب مورد توجه قرار می گیرد، استفاده از چوب پلاست در اجرای فنس یا نرده، که به طور معمول در فضای باز صورت میگیرد، به لحاظ با دوام بودن متریال چوب پلاست و عدم نیاز به نگهداری دوره ای، یا رنگ آمیزی و تعمیر و همچنین به واسطه استحکام چوب پلاست، از مطلوبیت بالایی برخوردار است. همچنین چوب پلاست به دلیل مقاومت در برابر حشرات و موریانه ها و مناسب بودن در شرایط آب و هوایی مختلف و نداشتن پوسیدگی مثل چوب، می تواند برای سالهای طولانی ماندگاری داشته و با برخورداری از زیبائی بصری، حصار و نرده و فنس زیبا را برای شما ایجاد می نماید. با توجه به تنوع رنگ در فرآیند تولید چوب پلاست، ایجاد نرده و فنس در رنگ های مختلف و متناسب با فضای محیطی، از مزایای مهم استفاده از آن محسوب میشود.
4- نما
زیبایی و گرمایی که چوب در اجرا نمای ساختمان به همراه دارد موجب شده که استقبال زیادی به استفاده از آن برای نماهای ساختمانی به وجود آید، لیکن وجود معضلاتی همچون نگهداری و رنگ آمیزی دوره ای (سالیانه)، پوسیدگی و موریانه زدگی، هزینه اجرای نما با استفاده از چوب را بالا میبرد. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، به ویژه در نماهای مرتفع، چوب پلاست مناسب ترین گزینه خواهد بود، چراکه جدا از زیبایی ظاهری و حس گرما بخشی همچون چوب، هیچ یک از ایرادات یاد شده را نخواهد داشت. از همینرو در سال های اخیر اجرای نما با استفاده از چوب پلاست، یکی از اصلی ترین گزینه های معماران و طراحان این حوزه محسوب شده و هر روز بر کمیت استفاده از چوب پلاست در نما افزوده می شود. ضمن آنکه عدم نیاز به نگهداری و رنگ آمیزی مکرر هزینه های جانبی همچون داربست را حذف نموده، از سوی دیگر تنوع رنگی چوب پلاست، دست معماران و طراحان را در طراحی و اجرای پروژه های نما بسیار باز میکند. ضمنا با توجه به قابیلت شستوشوی چوب پلاست، نمای ساختمانی تمیز را در منظر دید عابران قرار خواهید داد.
5- مبلمان فضای باز
با استفاده از ساخت مبلمان فضای باز به وسیله متریال چوب پلاست، افزایش عمر اینگونه محصولات زیاد شده و اینگونه اقلام با دوام بیشتری نسبت به چوب فرآوری شده قابل استفاده است. مبلمان فضای باز تولید شده با چوب پلاست نیاز به رنگ آمیزی نداشته و به واسطه عدم پوسیدگی ضرورتی به تعویض مستمر همچون چوب ندارد، از همین رو بیشتر از مبلمان تولید شده با چوب دوام داشته و باعث صرفه جویی قابل توجه در هزینه ها می شود. عدم کپک زدگی یا قارچ زدگی نیز در مبلمان فضای باز با چوب پلاست از دیگر مزایای آن است. از مبلمان فضای باز با متریال چوب پلاست به راحتی میتوان در فضا هایی مثل رستوران ها یا تفرح گاه ها استفاده نمود، بدون آنکه نگرانی از بابت تاثیرگذاری عوامل طبیعی بر آنها ایجاد شود.
6- پارک ها
تفرج و استراحت در پارک ها و گذراندن اوقات فراغت در آنها، به ویژه در شرایط زیست امروزی که عجین شده با زندگی ماشینی آپارتمان نشینی است، باعث شده که پارک ها مورد توجه گستردهای قرار گیرد. طبیعتا در این شرایط وجود امکانات رفاهی در پارک ها از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. ایجاد امکانات رفاهی با استفاده از متریال چوب پلاست می تواند به عنوان یکی از بهترین ویژگی ها برای پارک ها محسوب شود. احداث آلاچیق برای نشیمن خانواده ها، ساخت و نصب مبلمان شهری و پارکی همچون نیمکت ها، فلاورباکس ها و … با متریال جوب پلاست در پارک ها و نیز ساخت و احداث ابزارهای پارک های بازی کودکان با چوب پلاست، از ویژگی هایی است که میتواند استقبال به پارک ها را برای عموم دو چندان کند. همچنین احداث مسیرهای پیاده روی با متریال چوب پلاست، رواق های چوب پلاست، نشانگرهای مسیریابی، تابلوهای شناسایی و دیگر المان هایی که قابلیت ساخت و نصب آنها با چوب پلاست وجود دارد نیز، از مزایای پارک ها محسوب خواهد شد.
7- چهارچوب ها و قاب های درب و پنجره
برای سازندگان ساختمانی که مایل به جایگزینی درب و پنجره و چهارچوب های چوبی هستند که قابلیت ضدآب هم داشته باشد و در عین حال نمای چوی را به بیننده بدهد، چوب پلاست بهترین گزینه است، به خصوص وقتی که در رابطه با درب های مشرف به فضای باز صحبت میکنیم. استفاده از درب های چوب پلاست و چهارچوب های چوب پلاست، ضمن مقرون به صرفه بودن و عدم نیاز به نگهداری، به واسطه دوام، مقاومت در برابر آب و هوا و سرما و گرما، پیشنهاد عمده دست اندرکاران این صنعت می باشد.
8- محوطه سازی
ایجاد محوطه ای زیبا و دلنشین برای مجموعه های مسکونی یا مال های تجاری، به منظور ایجاد قابلیت استفاده از فضاهای بیرونی در سال های اخیر بسیار گسترده است. برای دیوارهای حائل، سکوهای مرتفع، گذرگاه های عبوری، عرشه ها، تخت های پلکانی باغ ها، به عنوان فضاهای محوطه ای، چوب پلاست بهترین گزینه است. چوب پلاست مقاوم در برابر آب و محکم و با دوام، یک انتخاب عالی برای محوطه سازی است و می توان چوب پلاست را با تنوعی از طرح ها و بافت ها در محوطه سازی مورد استفاده قرار داد، ضمن آنکه اجرای محوطه سازی زیبا با استفاده از چوب پلاست به ارزش اقتصادی مجموعه های شما نیز می افزاید و خریداران بیشتری را به سمت شما روانه خواهد کرد.
10- روف گاردن
زندگی شهرنشینی و تکثیر آپارتمان سازی، فضای سبز اندکی در شهرها بر جای گذاشته و برای جبران این نتیجه پشت بام های آپارتمان ها به سرعت در حال تبدیل شدن به پارک های اختصاصی شده و با اجرای روف گاردن در پشت بام ها با استفاده از چوب پلاست، ضمن ایجاد فضای سبز و کمک به تلطیف و تصفیه هوای آلوده شهرها، امکان داشتن پارک های شخصی با متریال چوب پلاست فراهم میگردد. بی تردید احداث روف گاردن با چوب پلاست، هوشمندانه ترین اقدام برای دست اندرکاران امر ساخت و ساز محسوب شده، که ارزش ریالی آپارتمان های آن ها را نیز بسیار بالا می برد. وجود روف گاردن با متریال چوب پلاست خریداران بیشتری را جذب سازندگان خواهد نمود.